Çağdaş Dünya Edebiyatı - 14. sayfa

Yaşam Başka Yerde

Günümüzün en önemli edebiyatçılarından birinin bir anlamda en kişisel romanı. Yaşam Başka Yerde’nin başkişisi olan “şair” aracılığıyla Kundera, dünyayla, ”yazı” ile ilişki kurmanın sorunları üzerine eğiliyor, çağdaşlarından, yakınlarından “yazı” dolayısıyla ayrılmanın çilelerini konu ediyor.

Dikenli Tel

Açlık tehlikesiyle yüzyüze gelip başkaldıran bir Peru köyünün hikayesi. Cerro de Pasco. Yaz kış buzla kaplı, kıraç alanlar. Ağaç ve çiçeğin yetişmediği ama Peru’nun en büyük maden yatağını bağrında saklayan arazide bir büyük Amerikan şirketi ve dünyayı hapsetmeyi amaçlayan dikenli tel.

Latin Amerika Hikayeleri Antolojisi

Kolombiyalı Gabriel Garcia Marquez, Arjantinli Jorge Luis Borges ve Julio Cortazar, Kübalı G. Cabrera Infante, Şilili Jose Donoso ve Jorge Edwards, Perulu Mario Vargas Llosa, Uruguaylı J. Carlos Onetti, Uruguaylı Mario Benedetti, Brezilyalı C. Vasconcelos Maia ve J. Guimaraes Rosa, Meksikalı Juan Rulfo ve Carlos Fuentes’den seçilmiş hikayeler.

Amerikan Hikayeleri Antolojisi

Çağdaş Amerikan hikayelerinden, Yitik Kuşak yazarlarından örnekler. Geçiş Dönemi, Güneyliler, kent ve yakın taşra azınlık edebiyatı. Beat kuşağı ve Yenilikçi Edebiyat. Stein, Parker, Fitzgerald, Hemingway, Wolfe, Steinbeck, Farrell, Saroyan, Porter, Faulkner, Hughes, Welty, McCullers, Capote, O’Connor, Miller, Thurber, Nabokov, Malamud, Bellow,Powers, Salinger, Jackson, Purdy, Algren, Updike, Theroux, Cheever, Vonnegut Jr., Baldwin, Barth, Baraka, Brautigan, Selby, Bartheleme, Donleavy.

Washington Meydanı

1850’ler Amerika’sı. New York henüz küçük bir kenttir. Dr. Sloper’la Mrs. Almond’un kendilerine, toplumsal konumlarına, önyargılarına güvenleri vardır. Para önemlidir. Dr.Sloper’ın kızı Catherine, babasının kendinde yarattığı kıraçlığa rağmen hayatını kazanmak üzere umarsız, acıklı bir çabaya girişir.