Keskin Bir Hayat
Eren Keskin

Eren Keskin’in “insanlık kahramanlığına” örnek hayat hikâyesini sunan Keskin Bir Hayat, aynı zamanda Türkiye insan
hakları hareketinin yaklaşık otuz yıllık bir döneminin muhasebesidir.

“Solcu bir işkence mağdurunu savunurken bölücü örgüt üyesi, türbanlı kızın hakkını savunurken irticacı, travestiyi savunurken ahlâk düşmanı ilan edilirler. Bir yere kaçmazlar. Hep burada, inadına vahşetin menzilinde dikilirler.”

Yıldırım Türker’in Keskin Bir Hayat’ın önsözünde çizdiği bu “insan hakları savunucusu” portresi, herkesten çok Eren Keskin’e uyuyor.

Bircan Değirmenci’nin çalışması, Eren Keskin’in insan hakları mücadelesinin her cephesinde süren hayat hikâyesini kat ediyor. Mutlu bir çocukluk geçirmenin armağanıyla başlayan, bütün mağdurlarla dayanışmanın, her haksızlığın, insan onurunu zedeleyen her şeyin karşısına dikilmenin sorumluluğuyla yaşanan bir hayat… Faili meçhul cinayetlerden, katliamlara, cinsel şiddet görenlere, Ermeni meselesine, “herkesin avukatı” olma bilinciyle yürütülen bitimsiz bir hakikat ve adalet uğraşı… Baskılar, karalamalar karşısında dostluklarla sağalarak…

Eren Keskin’in “insanlık kahramanlığına” örnek hayat hikâyesini sunan Keskin Bir Hayat, aynı zamanda Türkiye insan
hakları hareketinin yaklaşık otuz yıllık bir döneminin muhasebesidir.

Diyarbakır doğumlu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Gazeteciliğe 1996 yılında Özgür Gündem’de yargı muhabiri olarak başladı. TRT, Özgür Radyo, Star radyoları, Gazete TAZ, Kültür Servisi, Gazete Karınca ve Esmer dergisinde çalıştı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kültür-sanat departmanındaki basın sorumluluğu görevinden 2017 yılında 692 Sayılı KHK ile ihraç edildi. Yeni Özgür Politika, Bianet ve Gazete Duvar’da yazdı.

Kitabın Adı Keskin Bir Hayat
Alt Başlık Eren Keskin
ISBN 9789750532542
Yayın No İletişim - 3113
Dizi Biyografi - 37
Alan Politika/Siyaset
Sayfa 374 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 239,00 TL
Baskı 1. baskı - Ocak 2022
Yazar Bircan Değirmenci
Editör Tanıl Bora
Dizi Kapak Tasarımı Utku Lomlu
Kapak Suat Aysu
Kapak Fotoğrafı Veysi Altay
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Berkay Üzüm
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit