Vahşetin Çağrısı

Jack London, Vahşetin Çağrısı’nda, çetin doğa koşullarıyla ve sahiplerinin acımasızlıklarıyla mücadele eden bir köpeğin üzerinden insanlığın dizginlenemeyen hırsını anlatıyor.

Jack London, Vahşetin Çağrısı’nda, çetin doğa koşullarıyla ve sahiplerinin acımasızlıklarıyla mücadele eden bir köpeğin üzerinden insanlığın dizginlenemeyen hırsını anlatıyor.

Güneşli, yeşil bir vadideki konforlu yuvasında yaşayan Buck bir gün kaçırılır ve kutup bölgesinde altın arayan insanlara, onların kızaklarını çekmesi için satılır. Güçlü kuvvetli bir köpek olsa da, yeni yaşam koşullarına ve en önemlisi buz gibi havaya alışması zaman alır. Zorluklar bunlarla sınırlı kalmaz; kızak köpeği olarak kullanılmak, bazen kırbaçlanmak, kötü muamele görmek onuruna dokunur. Yine de yılmaz, hem kendisine diş gösteren köpeklerle hem merhametsiz insanlarla büyük bir mücadeleye girişir. Tüm bunların ortasında, yaban hayatının derinliklerinden gelen bir ses onu çağırmaktadır.

“Jack London’ın yaşadığı yıllardaki popüler yazarların hiçbiri Vahşetin Çağrısı’nda okuyacağınız şeylerden daha iyisini yazamadı.”
Henry Louis Mencken

“Jack London’ın romanları Amerika’da şimdiye kadar yazılmış romanların en iyilerindendir.”
George Platt Brett, Sr.

12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğinin ardından 1910’da Kaliforniya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Demir Ökçe, Martin Eden, Uçurum İnsanları ve Vahşetin Çağrısı yer alır.

Kitabın Adı Vahşetin Çağrısı
Orijinal Adı The Call of the Wild
ISBN 9789750537240
Kapak Görseli George Henry Durrie, “Odun Toplamak”, 1859
Yayın No İletişim - 3463
Dizi Dünya Edebiyatı - 321
Alan Çağdaş Dünya Edebiyatı
Sayfa 105 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 85,00 TL
Baskı 1. baskı - Eylül 2024
Yazar Jack London
Çeviren Necdet Dümelli
Dizi Yayın Yönetmeni Murat Belge
Yayına Hazırlayan Güneş Akkor
Dizi Kapak Tasarımı Suat Aysu
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Nebiye Çavuş
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit