Tarçın ve Barut
Uçsuz bucaksız denizler, göz alıcı gemiler, dünyanın dört yanından toplanmış tayfalar, güzel ve çılgın bir kadın kaptan, eldeki kısıtlı malzemeden iyi yemek yapmaya çalışan bir aşçı, tutsun diye uğraşılan mayalar, ülkeleri âdeta kukla haline getirmiş ticaret şirketleri, top gülleleri ve barut kokuları, korsanlar...
Tarçın ve Barut’ta korsanlar tarafından kaçırılan bir aşçının kendisini kaçıran acımasız kaptana karşı nefretten sevgiye, düşmanlıktan romantizme doğru evrilen duyguları bir korsan gemisinin içinde iyi yemek yapma mücadelesiyle birleşiyor. Her biri farklı gariplikteki mürettebatla ilişkileri ilerledikçe hem aşçılık yeteneklerini geliştiren hem de bir tür korsan gibi hissetmeye başlayan Wedgwood’un macera dolu, film gibi hikâyesi okuru içine çekiyor. Eli Brown’dan, gerek usul usul çözülen bilmeceleriyle gerek sıra dışı karakterleriyle nefes kesici, bir oturuşta bitirilecek bir roman.
“Şehrazat’ın çaresizlik içinde gösterdiği maharetini ve Ahab’ın tutkulu acımasızlığını anımsatan karakterlerin yer aldığı, yemek pişirerek baştan çıkarmanın ve macera dolu acayipliklerin masalı...”
Publishers Weekly
“Hem çıtır çıtır hem heyecan verici...”
Kirkus Reviews
Sanatçı komünü Yaddo’nun da bir üyesi olan Brown, Kuzey Kaliforniya’da bir deneysel kent çiftliğinde yaşıyor. Kitapları: The Great Days (2008, “Fabri Edebiyat Ödülü” sahibi), Cinnamon and Gunpowder (2013), The Feasts of Tre-Mang (2014), Oddity (2021).
Kitabın Adı | Tarçın ve Barut |
Orijinal Adı | Cinnamon and Gunpowder |
ISBN | 9789750533211 |
Yayın No | İletişim - 3166 |
Dizi | Ruhun Gıdası Kitaplar - 13 |
Alan | Yemek Kültürü |
Sayfa | 363 sayfa |
En | 130 mm |
Boy | 195 mm |
Perakende Satış Fiyatı | 300,00 TL |
Baskı | 1. baskı - Mayıs 2022 |
Yazar | Eli Brown |
Çeviren | Nejla Özgür |
Dizi Editörü | Güzin Yalın |
Editör | Kıvanç Koçak |
Kapak | Suat Aysu |
Düzelti | Oben Üçke |
Baskı | Ayhan Matbaası |
Cilt | Güven Mücellit |