Yemek yazarı ve şef. Cooper Union for the Advancement of Science and Art Yüksekokulu’ndan mezun oldu ve George Brown Üniversitesi’nden Advanced Food Preparation onur belgesi aldı. 1979-1992 yılları arasında New York, Kanada ve İtalya’da birçok restoranda çalıştı. Bu deneyimlerinin sonrasında yemek kariyerine mutfak dışında devam etmeye karar verdi. Köşe yazıları, makaleleri, restoran değerlendirmeleri, tarif araştırmaları önde gelen birçok dergide yayımlandı. New York’ta bulunan New School Culinary Center’da 1988’den beri ders vermekte ve restoran danışmanlığı yapmaktadır. Venedik Karnavalı yemekleri, Riviera mutfağı, Sefarad hamursuz bayramı, Viyana tatlıları ve Amerikan mutfakları tarihi gibi konularda hem akademik hem uygulamalı dersler verdi. Yazarın bu kitabı dışında Around the American Table (1995), The Great Little Pumpkin Cookbook (1999), Sweet Invention: A History of Dessert (2011) ve The Donut: History, Recipes, and Lore from Boston to Berlin (2014) adlı kitapları bulunmaktadır.