Kız Kardeşler

Lily Tuck, sarsıcı darbeleri ardı ardına savurduğu bu çarpıcı romanında gündelik hayatın sıradan anlarını mucizevi bir şekilde aktarmadaki maharetini sergiliyor.

Kız Kardeşler merceğini sadakat, takıntı, kıskançlık gibi ikircikli meselelere doğrultan kışkırtıcı, ayrıksı bir roman. Dışarıdan alışılageldik gibi görünen, hatta “Ne var canım bunda” dedirten olaylar bir evliliği ne kadar etkileyebilir? Bir kadının, kocasının eski eşinin izini sürmeye başladığı o tuhaf anla başlayan olaylar karmaşık bir ilişkinin geçmişine uzanıyor. Tek bir ilişki ikiye, üçe, dörde katlanıyor, büyüdükçe büyüyor ve sonunda kaçınılmaz sona, şiddetli bir patlamaya ulaşıyor. Lily Tuck, sarsıcı darbeleri ardı ardına savurduğu bu çarpıcı romanında gündelik hayatın sıradan anlarını mucizevi bir şekilde aktarmadaki maharetini sergiliyor.

“Kız Kardeşler minimalist bir başyapıt… Lily Tuck küçük bir çantada dünyanın yükünü taşıyabilen bir yazar…”
Eugenia Williamson, Boston Globe

“Yazarın güzelliği, nefaseti bulmakta gösterdiği yetenek okuyuculara Marguerite Yourcenar ve Marguerite Duras’yı hatırlatacak.”
Los Angeles Review of Books

10 Ekim 1938’de Paris’te doğdu. Ailesi Almanya’daki Nazi iktidarından kaçıp Fransa’ya göç etmişti. 1940’ta Fransa da işgal edilince Güney Amerika’ya taşındılar. Yazarın çocukluğu Uruguay ve Peru’da geçti, bir süre Tayland’da kaldı. Annesi ile babası boşanınca, annesiyle birlikte New York’ta yaşamaya başladı. Radcliffe College’da okudu ve ardından Fransa’ya dönerek Sorbonne’da İngiliz edebiyatı yüksek lisansı yaptı. İlk romanı Interviewing Matisse or the Woman Who Died Standing Up 1991’de yayımlandı. 2000’de Siam or the Woman Who Shot a Man adlı kitabıyla “Pen/Faulkner Award for Fiction”ı ve 2004’te Hüzünlü Bir Aşk Şarkısıydı Paraguay adlı kitabıyla “National Book Award for Fiction”ı kazandı. New York’ta ve Maine’de yaşıyor.

Kitabın Adı Kız Kardeşler
Orijinal Adı Sisters
ISBN 9789750531811
Kapak Ernst Ludwig Kirchner, “Bir Modelle Otoportre”, 1910
Yayın No İletişim - 3072
Dizi Dünya Edebiyatı - 283
Alan Çağdaş Dünya Edebiyatı
Sayfa 159 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 148,00 TL
Baskı 1. baskı - Ekim 2021
Yazar Lily Tuck
Çeviren Necdet Dümelli
Yayına Hazırlayan Barış Özkul
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit