Marie-Claire'in Kokuları

Habib Selmi’den iki insanın birbirine ne kadar bağlanabileceğini, daha da önemlisi, ne kadar tahammül edebileceğini gösteren sıradışı bir roman.

Marie-Claire’in Kokuları bitmek bilmeyen hesaplaşmalarla dolu, tuhaflıklarıyla insanı içine çeken, gizemli bir aşk hikâyesi. Mahfut ne yapacağını bilmez halde dolaşıyor Paris’te. O yürürken, sokak lambalarının altında yalnızlıklar ve bir araya gelişler, gündelik kaygılar ve kayıtsızlıklar bir belirip bir kayboluyor. Belirsizlikleri iyice artıran ise Marie-Claire oluyor; bir gün, Mahfut ile Marie-Claire karşılaştığında hepten değişiyor hayat. İki uzak uç birbirini çektiği anda tuhaf ritüeller, şiddetli çalkantılar, sonsuz tensel arzular çıkıyor ortaya.

Habib Selmi’den iki insanın birbirine ne kadar bağlanabileceğini, daha da önemlisi, ne kadar tahammül edebileceğini gösteren sıradışı bir roman.

“Marie-Claire’in Kokuları bir aşk hikâyesi anlatıyor. İnsanın hem içine işleyen hem içini kemiren, hoş ve incelikli bir aşk bu.”
Adrienne Nozet

1951 yılında Tunus, Kayrevan’da doğdu. Gençlik yıllarında öykü yazmaya başladı. Öyküleri tanınmış bir radyo istasyonunda okununca ünlendi. 1985’te Paris’e göçmeden önce Arap Dili ve Edebiyatı üzerine Öğretmenlik Yüksek Sertifikası aldı. 1985’ten beri Paris’te yaşıyor ve ortaokul düzeyinde Arapça öğretmenliği yapıyor. Yazarın sekiz romanı Fransızca, Almanca ve İtalyancaya çevrildi. Marie-Claire’in Kokuları Uluslararası Arap Romanı Ödülü’ne aday oldu ve finale kaldı.

Kitabın Adı Marie-Claire'in Kokuları
Orijinal Adı Rawa'ih Marie Claire
ISBN 9789750531750
Kapak Akseli Gallen-Kallela, “Genç Bir Kadının Yüzü”
Yayın No İletişim - 3069
Dizi Dünya Edebiyatı - 282
Alan Çağdaş Dünya Edebiyatı
Sayfa 171 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 156,00 TL
Baskı 1. baskı - Eylül 2021
Yazar Habib Selmi
Çeviren Celâl Demirel
Editör Necdet Dümelli
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit