Savaşın İçinden Geleceğine Yönelen
İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi - 3. Cilt

İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi çalışmalarının üçüncü cildinde İlhan Tekeli ve Selim İlkin, Türkiye’nin savaş sonrası için yaptığı hazırlıkları inceliyorlar.

İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi çalışmalarının üçüncü cildinde İlhan Tekeli ve Selim İlkin, Türkiye’nin savaş sonrası için yaptığı hazırlıkları inceliyorlar. Eğitimdeki reform çalışmaları, sağlık alanında hazırlanan 10 yıllık program, tarımda yeni kurumsallaşmalar ve Çiftçiyi Topraklandırma Yasası, sanayileşme yatırımlarının ivedileştirilmesi, yol-su-elektrik ve liman altyapıları, çalışma rejiminin yeniden düzenlenmesi, vergi düzenindeki değişiklikler ve çok partili rejime geçiş hazırlıklarıyla, kapsamlı bir değişim programının hazırlıklarını; Dünya Savaşı’nın, dışında kalmış olsa bile, Türkiye’yi nasıl kapsamlı bir değişime uğrattığını görüyoruz. 1950’ler ve sonrasındaki büyük modernleşme dalgasının ön hazırlıklarının geniş bir panoraması...

“Türkiye’nin savaş süresince savaş sonrası için yaptığı hazırlıkları büyük ölçüde yakın geçmişindeki köktenci modernite projesi belirleyecekti. Savaş dönemi, Türkiye’nin o yıllara kadar yaptıklarının yeterliliğinin sınanmasına olanak vermiş, ülkenin ekonomik performansının hangi bakımlardan yetersiz, hangi bakımlardan başarılı olabildiği açık olarak ortaya çıkmıştır. Ayrıca savaş içinde, daha önce kullanmadığı kaynaklarını da kullanmaya başlamıştır. Daha önce kullanamadığı hangi olanaklarını kullanabileceği konusunda yeni kavrayışlara ulaşmıştır.”
İLHAN TEKELİ- SELİM İLKİN

1937’de İzmir’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktorasını tamamladığı şehir ve bölge planlamacılığı alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Çok sayıda belediye ve kurumun danışmanlığını üstlenmenin yanı sıra, Tarih Vakfı ve Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi’nin kurucularındandır. Sosyal bilimler alanında onlarca eseri ve birçok ödülü vardır.

1939’da Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğretim üyeliği yaptı. İnönü Vakfı’nda görev aldı. İktisat tarihi, uluslararası iktisat, Türkiye siyasi tarihi, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri alanlarında çok sayıda çalışması yayımlandı.

İlhan Tekeli’yle kitaplaşmış on dört ortak çalışmaları bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Ege’de Sivil Direnişten Kurtuluş Savaşı’na Geçerken Uşak Heyet-i Merkeziyesi ve İbrahim (Tahtakılıç) Bey (Türk Tarih Kurumu Yayınları, 1989) adlı çalışmayla 1989’da sosyal bilimler dalında Sedat Simavi Ödülü’nü kazanmışlardır. 2 Ekim 2017’de hayatını kaybetti.

Üst Başlık Savaşın İçinden Geleceğine Yönelen
Kitabın Adı İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi - 3. Cilt
ISBN 9789750516283
Kapak Görseli Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü’nde inşaat çalışmaları
Yayın No İletişim - 2045
Dizi Tarih - 87
Alan Tarih
Sayfa 543 sayfa
En 150 mm
Boy 215 mm
Ağırlık 556 gr
Perakende Satış Fiyatı 520,00 TL
Baskı 3. baskı - Eylül 2024 (1. baskı - Eylül 2014)
Yazar İlhan Tekeli, Selim İlkin
Editör Tanıl Bora
Yayına Hazırlayan Fırat Çağlıyan
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Remzi Abbas
Dizin Ayla Karadağ
Baskı Sena Ofset
Cilt Sena Ofset
Baskı İsteğe Bağlı Kitap

Okurlarımızın yayımladığımız eserlere kesintisiz erişebilmeleri için dijital baskılı "isteğe bağlı kitap" uygulaması başlattık.

Sitemizdeki i-Kitap sekmeli "isteğe bağlı kitaplarımızı" www.iletisim.com.tr’den çevrimiçi sipariş vererek 3 gün içinde edinebilirsiniz.

Sınırlı başlık ve sayıda basılacak kitaplarımız, olağan dolaşımdaki basılı kitaplarımızdan farklı olarak dijital baskıyla çoğaltılacak ve farklı fiyatla satışa sunulacaktır.

İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi Seti
İkinci Dünya Savaşı, tam anlamıyla bir topyekûn savaş olarak, bütün dünyayı ve hayatın her alanını alt üst etti. Bu muazzam alt üst oluşun Türkiye’de nasıl yaşandığını tahlil eden bu üç eserde İlhan Tekeli ve Selim İlkin, konuyu tüm yönleriyle ele alıyorlar.