İngiliz Marksist Tarihçiler

Maurice Dobb, Rodney Hilton, Christopher Hill, E.J. Hobsbawm ve E.P.Thompson... Yarattıkları gelenekle çağdaş tarih ve sosyal bilim kuramları arasında özgün bir yer edinen bu isimler 20. yüzyılda Marksist felsefeyi yeniden şekillendirdiler. İngiliz Marksist Tarihçiler bu isimlerle birlikte pek çok önemli kuramcıyı da ele alan kapsamlı bir değerlendirme.

Maurice Dobb, Rodney Hilton, Christopher Hill, E.J. Hobsbawm ve E.P.Thompson... Yarattıkları gelenekle çağdaş tarih ve sosyal bilim kuramları arasında özgün bir yer edinen bu isimler 20. yüzyılda Marksist felsefeyi yeniden şekillendirdiler. İngiliz Marksist Tarihçiler bu isimlerle birlikte pek çok önemli kuramcıyı da ele alan kapsamlı bir değerlendirme.Harvey J. Kaye ayrıntılı bir araştırma ve büyük özenle hazırladığı çalışmasında İngiliz Marksist Tarihçiler’in hepsini düşünsel ürünlerinin öne çıkan yönleriyle inceliyor. Maurice Dobb ve kapitalizme geçiş tartışması;Rodney Hilton’ın feodalizm ve İngiliz köylülüğü çalışmaları; Christopher Hill’in İngiliz Devrimi üzerine düşünceleri; E.J. Hobsbawm’ın işçiler,köylüler ve dünya tarihi görüşü; E.P. Thompson’ın İngiliz işçi sınıfının oluşumu tezi Kaye tarafından ustaca bir araya getirilmiş. Kitapta ayrıca bu grubun tarih görüşü Fransız Annales Okulu gibi diğer güçlü geleneklerle karşılaştırılırken demokratik bir tarih bilincinin ortaya çıkışına yaptıkları yadsınamaz katkı da sunuluyor.

İngiliz Marksist Tarihçiler grubu üzerine yapılan en ayrıntılı ve başarılı incelemelerden biri sayılan bu çalışma entelektüel tarihin geçen yüzyıldaki yansımalarına ilgi duyan tüm okuyucuları heyecanlandıracak. Bu tarihçiler arasında yer alan ve çağımızın en önemli tarihçilerinden biri olan E.J.Hobsbawm’ın “Sunuş”uyla…
 
“Bu kitap 20.yüzyıl Marksizminin tarihine, İngiliz kültürel tarihinin bir dönemine, tarihçilerin ve tarihin nasıl çalıştığının araştırılmasına kalıcı bir katkıdır.”
E.J. HOBSBAWM
 

Wisconsin-Green Bay Üniversitesi Tarih ve Toplumsal Araştırma Merkezi’nin başkanıdır. Diğer kitapları şunlardır: The Powers of the Past (1992); The Education of Desire: Marxists and the Writing of History (1992), “Why Do Ruling Classes Fear History?” and Other Questions (1997), Thomas Paine, Firebrand of the Revolution (2000), Are We Good Citizens? Affairs Political, Literary and Academic (2001), Thomas Paine and the Promise of America (2006).

Kitabın Adı İngiliz Marksist Tarihçiler
Orijinal Adı The British Marxist Historians. An Introductory Analysis
ISBN 9789750504037
Yayın No İletişim - 1423
Dizi Politika - 80
Alan Politika/Siyaset
Sayfa 336 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Ağırlık 275 gr
Perakende Satış Fiyatı 10,00 TL
Baskı 1. baskı - Ekim 2009
Yazar Harvey J. Kaye
Çeviren Arife Köse
Editör Berna Akkıyal
Kapak Suat Aysu
Uygulama Nurgül Şimşek
Düzelti Barış Sağlan
Dizin Özgür Yıldız
Baskı Sena Ofset
Cilt Sena Ofset