Veganizm

Valéry Giroux ve Renan Larue, veganizmi mercek altına alıyorlar. Vegan felsefesinin ne olduğunu, veganizmin tarihini, günümüzde geldiği noktayı araştırıyorlar. Kimi zaman alay konusu olan, çoğu zamansa sanayicileri ve hayvan sömürüsünden kâr elde edenleri kızdıran veganizmi hayvanlara eziyet etmeme çerçevesinin yanı sıra, doğaya, dünyaya, bizzat insanlara olan faydaları açısından da düşünerek bu felsefeyi daha geniş bir bağlama yerleştiriyorlar.

Valéry Giroux ve Renan Larue, veganizmi mercek altına alıyorlar. Vegan felsefesinin ne olduğunu, veganizmin tarihini, günümüzde geldiği noktayı araştırıyorlar. Kimi zaman alay konusu olan, çoğu zamansa sanayicileri ve hayvan sömürüsünden kâr elde edenleri kızdıran veganizmi hayvanlara eziyet etmeme çerçevesinin yanı sıra, doğaya, dünyaya, bizzat insanlara olan faydaları açısından da düşünerek bu felsefeyi daha geniş bir bağlama yerleştiriyorlar. “Görünmez ıstırabı” görünür kılmaya çalışan hayvan hakları savunucularına reva görülen muameleden, veganların kendi içlerinde birbirlerine yönelttikleri eleştirilere, konuyla ilgili devlet politikalarından hayvan hislerine ve insan psikolojisine kadar geniş bir kapsamda konuyu ele alıyorlar. Veganizm, yalnızca bir manifesto değil, hayvanların, insanların ve tüm dünyanın özgürleşmesi için bir çağrı.

“Elbette çoğumuz milyarlarca canlıya reva gördüğümüz bu kaderi düşünmemeyi becerebiliyor. Ancak bu gönüllü körleşme haline kendimizi teslim etmek son yıllarda biraz zorlaştı. Zira çok sayıda kitap, makale, belgesel, radyo ve televizyon yayını, sömürdüğümüz hayvanlara uygulanan kötü muameleden bahsediyor. Bu köleleştirmenin temellerini ve meşruiyetini artık yüksek sesle sorgulamaya başlıyoruz. Gittikçe daha çok ve
daha ciddi bir şekilde veganizmden konuşuyoruz.”

Valéry Giroux - Renan Larue

Kanadalı avukat, filozof ve hayvan hakları savunucusu. Montréal Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gördü. Aynı üniversitede hayvan hakları ve ceza hukuku üzerine yüksek lisans yaptı. Sherbrooke Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde ve Montréal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Sorbonne Üniversitesi’nde Fransız Edebiyatı öğrenimi gördü. Doktora tezini Batı’da veganizm tarihi üzerine yazdı. California Santa Barbara Üniversitesi’nde edebiyat ve veganizm çalışmaları üzerine ders veriyor.

Kitabın Adı Veganizm
Orijinal Adı Le Véganisme
ISBN 9789750531699
Yayın No İletişim - 3060
Dizi Politika - 214
Alan Politika/Siyaset
Sayfa 104 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 117,00 TL
Baskı 2. baskı - Kasım 2021 (1. baskı - Eylül 2021)
Yazar Valéry Giroux, Renan Larue
Çeviren Z. Hazal Louze
Editör Merve Öztürk
Dizi Kapak Tasarımı Utku Lomlu
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Berkay Üzüm
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit