Sesini Biraz Açabilir miyim?
Küreselleşme Öncesi Dünyanın Müzikal Hikâyesi

Sesini Biraz Açabilir miyim? sadece çocukluğun ve ergenliğin renkli, neşeli, yer yer hüzünlü dünyasını aktarmakla kalmıyor okuru keyifli bir dünya tarihi yolculuğuna da davet ediyor

Serbülent Şengün, çocukluğunu 1980’li yıllarda geçiren birçok yaşıtı gibi Amerika ve Sovyetler Birliği arasında iki kutba bölünmüş bir dünyada doğan, zamanla bu kutuplardan birinin ortadan kalkıp dünyanın “küreselleşmesine” tanık olan biri. Onu yaşıtlarından farklı kılan önemli bir özelliğiyse çocukluğundan lise döneminin sonuna kadar dört ülke, altı şehir, yedi okul değiştirmiş olması: Stockholm, Ankara, Tel-Aviv, İstanbul, Gümülcine, Nürnberg. Birbirinden farklı birçok kültürle ve yaşam biçimiyle hemhal olan Şengün, küreselleşme öncesindeki dünyanın hikâyesini dönemin saç modelleri, giyim kuşam modaları, film ve dizileri, kahramanları, popüler eşyaları, spor etkinlikleri ve esas olarak bir tür müzikal tanıklık üzerinden aktarıyor.

Sesini Biraz Açabilir miyim? sadece çocukluğun ve ergenliğin renkli, neşeli, yer yer hüzünlü dünyasını aktarmakla kalmıyor okuru keyifli bir dünya tarihi yolculuğuna da davet ediyor.

Üstelik karekodlar sayesinde, kitabı okurken dinleyebileceğiniz zengin bir müzikli yolculuk eşliğinde...

1974’te Ankara’da doğdu. Babasının görevi nedeniyle dört ülkedeki beş şehirde yedi farklı okulda okudu. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans, Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Finans, dış ticaret, spor ve hukuk sektörlerinde çalıştı. Çeşitli dergilerde spor ve spor ekonomisi üzerine makaleleri yayımlandı. Piknikte Dömivole (İletişim Yayınları, 2007) isimli derlemede bir makalesiyle yer aldı. Evli ve bir kız çocuğu babası.

Kitabın Adı Sesini Biraz Açabilir miyim?
Alt Başlık Küreselleşme Öncesi Dünyanın Müzikal Hikâyesi
ISBN 9789750531507
Yayın No İletişim - 3044
Dizi Bugünün Kitapları - 262
Alan Sosyoloji, Popüler Kültür, Tarih
Sayfa 239 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 169,00 TL
Baskı 1. baskı - Temmuz 2021
Yazar Serbülent Şengün
Editör Kıvanç Koçak
Kapak Özgür Alican, Suat Aysu
Düzelti Merve Öztürk
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit