Her Şeye Rağmen Gülmek
Mizahın Felsefesi Üzerine

Felsefeci Yves Bossart Her Şeye Rağmen Gülmek’te okuru mizahın düşünce dünyasında zihin açıcı bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Neden ve neye güleriz? Güldüğümüzde vücudumuzda ve ruhumuzda neler olur? Komiklik zevkten zevke değişir mi? Mizahın etik sınırları var mıdır? Her şeye rağmen gülmek ne demektir? Bu ve benzeri sorulara cevap arayan yazar, gülmenin hayatımızdaki yerini ve değerini anlamak isteyen okura yol gösterici bir rehber sunuyor.

Mizah hem içinde yaşadığımız dünyayla hem kendimizle aramıza mesafe koymamızı ve fikirlerimizi sorgulamamızı sağlar. Fanatizme karşı güçlü bir silah olmakla kalmaz, özgür düşüncenin gelişimi için de vazgeçilmez önkoşuldur. Felsefeci Yves Bossart Her Şeye Rağmen Gülmek’te okuru mizahın düşünce dünyasında zihin açıcı bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Neden ve neye güleriz? Güldüğümüzde vücudumuzda ve ruhumuzda neler olur? Komiklik zevkten zevke değişir mi? Mizahın etik sınırları var mıdır? Her şeye rağmen gülmek ne demektir? Bu ve benzeri sorulara cevap arayan yazar, gülmenin hayatımızdaki yerini ve değerini anlamak isteyen okura yol gösterici bir rehber sunuyor.

“Komiklik, şaka ve espri, çoğu zaman ölçüyü kaçırmanın oyuncu halleridir. Sağlıklı zihnin ve terbiyenin kuralları bir anlığına rafa kaldırılır, ki bu rahatlatıcı ve özgürleştiricidir.”

1983’te Luzern’de doğdu. Berlin Humbolt Üniversitesi’nde felsefe okudu. Bir süre lise öğretmenliği yaptıktan sonra televizyon ve radyo programlarında sunucu, yorumcu ve yapımcı olarak çalıştı. Halen Zürih Felsefe Festivali’ni düzenleyen ekipte yer alıyor ve felsefe konulu stand-up gösterileri yapıyor.

Kitabın Adı Her Şeye Rağmen Gülmek
Alt Başlık Mizahın Felsefesi Üzerine
Orijinal Adı Trotzdem Lachen
ISBN 9789750536472
Yayın No İletişim - 3415
Dizi Bugünün Kitapları - 290
Alan Sosyoloji, Felsefe, Popüler Kültür
Sayfa 88 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 111,00 TL
Baskı 1. baskı - Nisan 2024
Yazar Yves Bossart
Çeviren Gülsen Yüksel
Editör Bahar Siber
Kapak Seda Mit
Kapak İllüstrasyonu Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Nebiye Çavuş
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit