Kum Saatinde Kumkapı

Jaklin Çelik, Kum Saatinde Kumkapı’da, bizleri İstanbul’un tarihî semti Kumkapı’nın insanlarına, evlerine, sokaklarına, geçmişine dair duygu dolu ve capcanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Yıllardır uyuyakalmış kiremitler darbelere direndiler, birbirlerine daha bir sıkı kenetlendiler. Mutluluklar hüzün, yaşanmışlar yaşanmamış, günler hafta, aylar yıl olup birbirlerini bırakmamacasına. Çok geçmedi, indirdiler terası aşağıya. Cumbalı katın tavanı yoktu artık. Dört duvar bütün çıplaklığıyla ortadaydı. Sadece insanlar mı utanır utanılmaması gereken çıplaklıklarından, evler utanmaz mı acaba? Eşyaların da bizde hatırı yok mu?

Jaklin Çelik, Kum Saatinde Kumkapı’da, bizleri İstanbul’un tarihî semti Kumkapı’nın insanlarına, evlerine, sokaklarına, geçmişine dair duygu dolu ve capcanlı bir yolculuğa çıkarıyor. Yaşama uğraşının, kentin dokusunun, farklı kimliklerin ve kesişen hayatların anlatıldığı bu öyküler Çelik’in edebiyat serüveninin ilk ürünleri, ilk heyecanları…

1997 yılında Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Yarışması’nda öykü dalında dikkate değer bulundu. İlk öykü kitabı Kum Saatinde Kumkapı 2000 yılında yayımlandı. 2002 yılında Stories From the Sandgate adıyla İngilizceye çevrildi. Yılanın Yolu (öykü) 2003’te, Öykülerle ABC (fabl) 2004’te, Türkiye’nin elli beş şehrine dair anlatıların yer aldığı Kaçak Yolcu 2005’te yayımlandı. Öykülerinden oluşan bir seçki 2007 yılında Jiyanê Lı Îstasyonê Dest Pê Kır (İstasyonda Başladı Hayat) adıyla Kürtçe kitaplaştırıldı. İlk romanı Öfkenin Şenliği 2011 yılında çıkarken, aynı yıl Şahiya Hêrsê adıyla Kürtçeye çevrildi ve 2018 yılında da Zayruyti Khırahcank adıyla Ermenistan’da yayımlandı. İkinci romanı Sarhoşların Perşembesi 2020 yılında okurlarıyla buluştu.

Kitabın Adı Kum Saatinde Kumkapı
ISBN 9789750531903
Yayın No İletişim - 3080
Dizi Türkçe Edebiyat - 546
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 108 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 20,00 TL
Baskı 1. baskı - Ekim 2021
Yazar Jaklin Çelik
Editör Duygu Çayırcıoğlu
Kapaktaki Çizim Seda Mit
İllustrasyon Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit