Ekonomik ve Sosyal Boyutlarıyla
Dünyada ve Türkiye'de Yazılım Sektörü

Dünyada ekonomik ve politik alanlardaki gelişmeler; bilişim, internet, arama motorları, dijital fotoğraf, televizyon, multimedya, oyun, taşımacılık, telekomünikasyon, insanla makine arasındaki ilişki, ses tanıma, dış kaynak kullanımı, açık kod, süreç ve dağıtım ağları gibi alanlardaki yenilikler, yazılım ürün ve hizmetlerinin yönünü de etkilemektedir.

Dünyada ekonomik ve politik alanlardaki gelişmeler; bilişim, internet, arama motorları, dijital fotoğraf, televizyon, multimedya, oyun, taşımacılık, telekomünikasyon, insanla makine arasındaki ilişki, ses tanıma, dış kaynak kullanımı, açık kod, süreç ve dağıtım ağları gibi alanlardaki yenilikler, yazılım ürün ve hizmetlerinin yönünü de etkilemektedir.
Avrupa Birliği sürecinde ve bilişimin yalnızca kullanıcısı değil, aynı zamanda üreticisi olmaya geçiş aşamasında, yazılım, Türkiye için öncelikli sektörlerden biridir. Türkiye'de yazılım sektörü, son yıllardaki bazı çabalara rağmen, gerekli atılımı henüz gerçekleştirememiştir.
Bu yapıt, Türk yazılım sektörüne yön ve strateji belirleyici; sorunları analiz eden ve çözüm önerileri getiren; ülke özelliklerini ve dünyadaki gelişmeleri göz önünde bulunduran; ülkelerarası karşılaştırmalı; hem teorik hem pratik tarafı olan; yazılımın ülke ekonomileri için önemini teorik olarak anlatan, aynı zamanda somut ve toplumsal problemlerin çözümüne katkıda bulunmayı amaçlayan; üniversite ve diğer eğitim merkezlerinde bilişim ve iktisadi ve idari bilimler öğrencilerinin, devlet ve hükümet yetkililerinin, yazılım sektörü firmalarının, müşterilerin ve yatırımcıların yararlanabileceği bilimsel ve akademik bir araştırma örneğidir.

1968 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Türkiye'de tamamladı. Millsaps College'da (Jackson, Mississippi) işletme üzerine lisans (1990) ve yüksek lisans eğitimi gördü (1992). Londra'da Avrupa Bölgesi Kurumsal Kredi Analisti (Salomon Smith Barney) ve Gelişmekte Olan Pazarlar Kredi Müdürü (Citibank International Plc) olarak kariyerini sürdüren (1998-2000) yazar, Universidad Latina'da (San José, Kosta Rika) ekonomik bilimler doktoru oldu (2004). 2001 yılında Kosta Rika'ya yerleşen Alican, Orta Amerika Bilimsel Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde (CIFOCICA) Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır.
Bazı yapıtları: El Islam: Los musulmanes y el once de septiembre, San José, Editorial Kognos, 2005; Una introducción al análisis de los principales factores en el desarrollo de programación de computadoras en Costa Rica, San José, Universidad de Costa Rica, Ingeniería, 2005; El sector de programación de Irán: una evaluación y sugerencias de estrategia, San José, Scientific Knowledge, Revista Científica, Eylül 2005; Software para el desarrollo, Cartago, Editorial Tecnológica, 2005; El petróleo, el Medio Oriente y los Estados Unidos, San José, Scientific Knowledge, Revista Científica, Şubat 2005; La economía de la guerra, San José, Scientific Knowledge, Revista Científica, Şubat 2005; Los efectos del CAFTA sobre el sector de programación de Costa Rica, San José, Scientific Knowledge, Revista Científica, Aralık 2004; Türk Yazılım Sektörü: Sorunlar ve Çözüm Önerileri, İstanbul, Bilim, 2004.

Üst Başlık Ekonomik ve Sosyal Boyutlarıyla
Kitabın Adı Dünyada ve Türkiye'de Yazılım Sektörü
ISBN 9789750504334
Yayın No İletişim - 1180
Dizi Başvuru - 49
Alan Ekonomi
Sayfa 276 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Ağırlık 226 gr
Perakende Satış Fiyatı 3,70 TL
Baskı 1. baskı - Eylül 2006
Yazar Fuat Alican
Dizi Yayın Yönetmeni Mustafa Bayka
Yayın Danışmanı Ahmet İnsel
Dizi Kapak Tasarımı Ümit Kıvanç
Kapak Suat Aysu
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Metin Pınar
Baskı Sena Ofset
Cilt Sena Ofset