Sıfır'ın Yaz Tatili

Minik okurları matematik işlemleriyle oyunlu bir şekilde buluştururken “hem var hem yok” sıfırı yakından tanımalarını sağlayan eğlenceli bir tatil macerası.

Yaz tatili başladığından beri, Ada’nın matematik defterindeki rakamlar sayfalara boncuk gibi dizilmiş, miskin bir uykuya dalmışlardı.

İçlerinden biri hariç: Sıfır, arkadaşlarının sessizliğinden ve hareketsizliğinden iyice bunalmıştı. Ofluyor pufluyor, dışarı çıkıp kumsalda Ada ile oyun oynamak istiyordu. Defterden çıkmanın bir yolunu mutlaka bulmalıydı…

Minik okurları matematik işlemleriyle oyunlu bir şekilde buluştururken “hem var hem yok” sıfırı yakından tanımalarını sağlayan eğlenceli bir tatil macerası.

Artvin’de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden doktora, Mersin Üniversitesi BESYO’dan yüksek lisans ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden lisans dereceleri aldı. Halen öğretim üyesi olarak çalışıyor. Ada Lal, Deniz ve Edmund Aren’in teyzesi.

1986'da Akdeniz’in portakal çiçekleriyle dolu şehri Adana’da doğdu. Büyüyünce resim çizmeye başladı ve illüstrasyona yöneldi. İstanbul’a yerleştikten sonra grafik tasarım okudu. 2015'ten beri çocuk kitapları resimliyor. Aynı zamanda tiyatrolara afiş tasarımı yapıyor ve çeşitli edebiyat dergilerine illüstrasyonlar çiziyor. İlhamını köpek dostu Nazlı ve aksiyon filmlerinden alan Müjde’nin en sevdiği tatlı dondurma, en sevdiği meyve ise kirazdır.

Kitabın Adı Sıfır'ın Yaz Tatili
ISBN 9789750531644
Yayın No İletişim - 3056
Dizi Çocuk Kitapları - 149
Alan Çocuk Edebiyat
Sayfa 48 sayfa
En 200 mm
Boy 250 mm
Perakende Satış Fiyatı 250,00 TL
Baskı 2. baskı - Şubat 2024 (1. baskı - Ağustos 2021)
Yazar Rahşan İnal
Resimleyen Müjde Başkale
Editör Bahar Siber
Kapak Suat Aysu
Uygulama Suat Aysu
Düzelti Bahri Özcan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit