Dünya Unutana Kalır

Deniz Poyraz, Dünya Unutana Kalır’da Y kuşağının büyüme hikâyesini, Trakya’nın otantik atmosferi içinden anlatıyor…

İşçi servisi durağa yanaştı mı sokağın hareketi, evlerin beton duvarları arasına çekilir. O kedersiz curcuna, akşam haberlerinin sevimsiz iklimi altında kaybolup gider. Dip dibe apartmanların aynı boşluğa bakan mutfaklarında yemek kokuları birbirine karışır. Kokuya kediler, kuşlar üşüşür. Her daireyi çekip çeviren aynı fabrikanın maaşı olduğundan, mutfak masasına aşağı yukarı aynı çorba konur, farklı tencerelerde hep aynı yemekler pişer. Hal böyleyken kaygılar, öfkeler, sevinçler de birbiriyle benzeşir.

1990’ların sonları, 2000’lerin başları. Geçmiş, yorgun ve ümitsiz. Gelecek ise belirsiz… Mark almış başını gidiyor, seçimlerle birlikte ülke yeni bir döneme giriyor, kimilerinin zenginlikten başı dönüyor, kimilerinin cebi para görmüyor, Erovizyon’da tarih yazılıyor, teknolojinin hızına yetişilemiyor, Van Gölü Canavarı’ndan da beter yeni canavarlar türüyor…

Deniz Poyraz, Dünya Unutana Kalır’da Y kuşağının büyüme hikâyesini, Trakya’nın otantik atmosferi içinden anlatıyor…

1991’de Lüleburgaz’da doğdu. Lise öğrenimini Lüleburgaz Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki mühendislik eğitimini yarıda bırakarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’ne kaydoldu. Mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Yayıncılık Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Eleştiri, makale ve röportaj türündeki çalışmaları çeşitli dergilerde, gazetelerde ve internet sitelerinde yer aldı. İlk kitabı Emine’nin Yanında Konuşulmayacak Şeyler İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı (2018). Kitap, Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen Umut Ödülleri’nde, “Yılın Umut Veren Edebiyat Ödülü”ne değer görüldü (2020).

Kitabın Adı Dünya Unutana Kalır
ISBN 9789750531897
Yayın No İletişim - 3079
Dizi Türkçe Edebiyat - 545
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 140 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 131,00 TL
Baskı 2. baskı - Şubat 2022 (1. baskı - Ekim 2021)
Yazar Deniz Poyraz
Editör Duygu Çayırcıoğlu
Kapaktaki Çizim Seda Mit
İllustrasyon Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit