Devlet ve ÖtesiUluslararası İlişkilerde Temel Kavramlar
Elinizdeki derleme, Türkiye'de uluslararası ilişkiler alanındaki kuramsal boşluğu doldurmaya dönük önemli bir adımdır. Atila Eralp, E. Fuat Keyman, Oktay F. Tanrısever, M. Fatih Tayfur, Faruk Yalvaç'ın oluşturduğu çalışma grubu, uluslararası ilişkiler "müfredatının", çoğunlukla "güncel sorunlara" ve jeostratejik "etütlere" sıkışan yerleşik çerçevesini genişletmeyi amaçlıyor.
Gece ve Gündüz
Gece ve Gündüz Virginia Woolf'un ikinci romanıdır. Woolf'un "bilinç akışı" tekniğini kullandığı daha sonraki modern deneysel romanlarından farklı olarak klasik gerçekçi üslûpla kaleme aldığı bu eser, olay örgüsü, gerçek mekân tasvirleri ve titizlikle betimlenmiş karakterleri, dönemin atmosferini yansıtan özellikleriyle dikkat çekiyor.
Hegemonya, Post-Fordizm ve Küreselleşme Ekseninde Kapitalist Devlet
"Lenin bir keresinde Marksizm'in üç kaynağının olduğunu öne sürmüştü: Alman felsefesi, Fransız politikası ve İngiliz ekonomisi.(...)Buna karşılık, bana ait üç kaynağın ne olduğunu belirteyim: Fransız ya da İtalyan değil Alman politikası; İngiliz değil Fransız ekonomisi ve ne Fransız, ne de başka tür bir felsefe değil, Şili biyolojisi!
Yapay ZekaYeni Başlayanlar İçin
Bilişim teknolojisine, herkesin anlayabileceği bir dille yaklaşan Yapay Zeka, bilgisayarların ve onları "düşünen makineler" yapmayı hedefleyen yapay zekâ araştırmalarının karmaşık dünyasına bir giriş kitabı niteliğinde. Yapay zekâ uygulamalarını, konuya yabancı ama meraklı okurları gözeterek inceleyen Blay Whitby, terminolojiyi sadeleştirerek ve gündelik hayattan verdiği örneklerle; kablolardan, çiplerden, devrelerden oluşan bilgisayarların soğuk dünyasına biraz daha ısınmamızı amaçlıyor.