Duyuyor musun?

Duyuyor musun?, evlerin dört duvarları; sokağın, caddelerin tek düze kalabalıkları ve zihnimizin korkuları arasında sıkışıp kalmış duyguları açığa çıkarmak için sorulan bir soru…

“O küf kokulu evde, pencereden sokağın karşısındaki mezarlığa bakıp yaşadım yıllarca, Azrail’im de tepemde. Bir günüm geçmedi gülerek. Parasını biriktirdi, neşeyi biriktirdi, gezmeyi biriktirdi, eskiyi biriktirdi, biriktirdi de biriktirdi. Düğün takılarımı bile esirgedi benden. Hırsız çalarmış, yok kaybedermişim. Ne oldu, sonunda o eksildi, ben eksildim, hepsini de bırakıp gitti. Ama zaman birikmiyor. Tik tak, tik tak, bugün de bitti. Onun için şimdi beni böyle kabulleneceksen kabullen ya da asabımı bozma. Yaşarken ikimizin yasını hep tuttum zaten, şimdi kırkımı uçurmaya geldim buraya. Şöyle ağız tadıyla yiyelim yemeğimizi.”

Nurhan Suerdem, yaşamı tüm yönleriyle kucaklayan insanların öykülerini anlatıyor. Bu insanlar, bazen varlığının bile farkında olmayanların yüzlerinde mutlu bir an yaratmaya çalışıyorlar; bazen mutsuzluklarıyla etrafı boğmamak için kendi kendilerini telkin ediyorlar, bazen de zamanımızın yıkıcı ruhuna karşı direnmeye çağırıyorlar. Bir bakıma, ilişkilerin acımasızlığının ve politikanın gündelik hayata dokunduğu yerde var olan hoyratlığının izlerini yok etmeye çalışıyorlar. Üstelik bunu geçici bir çözüm olarak değil, hayatımızdan yok olmaları şevkiyle yapıyorlar.

Duyuyor musun?, evlerin dört duvarları; sokağın, caddelerin tek düze kalabalıkları ve zihnimizin korkuları arasında sıkışıp kalmış duyguları açığa çıkarmak için sorulan bir soru…

1954 yılında Ankara’da doğdu. AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Maliye Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar özel sektörde çalıştı. Öykü yazmaya 2013 yılında başladı. Öyküleri altZine, Varlık, Sözcükler, Karahindiba, Edebiyatist, Virüs dergilerinde, Ekmek ve Gül’de ve Kiltablet fanzinde okurla buluştu. 2019 yılında yayımlanan ilk kitabı Maruzatım Var ile 31. Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanan Suerdem’in ikinci kitabı Duyuyor musun? da 2022 yılında yine İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Kitabın Adı Duyuyor musun?
ISBN 9789750533259
Yayın No İletişim - 3169
Dizi Türkçe Edebiyat - 560
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 108 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 113,00 TL
Baskı 1. baskı - Mayıs 2022
Yazar Nurhan Suerdem
Editör Emre Bayın, Duygu Çayırcıoğlu
Kapak Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Nebiye Çavuş
Baskı Ayhan Matbaası
Cilt Güven Mücellit