Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme
Yarısı Akdeniz bölgesinde, yarısı Güneydoğu Anadolu'da; hem Akdenizli hem Doğulu... Gaziantep tarih boyunca büyük şehir olma özelliğini hep korumuş. Anadolu ile Arap dünyası arasındaki geçiş yollarının üzerinde olduğundan, bu yollardan geçen bütün kültürlerden etkilenmiş. Mezopotamya, Arap, Haçlı, Eyyubi, Bizans, Memluk, Selçuklu, Osmanlı medeniyetleri gelmiş, geçmiş ve etkisini bırakmış. Ermeniler ve Türkmenler orada hep olmuşlar, şehir kültürünün temel taşlarını oluşturmuşlar. Şehir kültürüyle beraber mutfak kültürü de hep gelişmiş, zenginleşmiş. Tarihinin ve kültürünün yanı sıra florası ve hayvancılığı da zengin Gaziantep'in. Özgün ve zengin bir mutfak için bütün şartlar hazır, Antepliler de ehlikeyif insanlar olunca Gaziantep mutfağı ortaya çıkmış. Elinizdeki bu kitap, yörenin Ayıntab'tan Gaziantep oluncaya kadarki tüm mutfak kültürü birikimini aktarıyor. Kitapta 164 reçete var. Reçeteler kitapta yerini almadan önce yazar tarafından tekrar tekrar denendi, ölçüler ve tarifler sizi şaşırtmasın diye... Afiyet olsun...
Kitabın Adı | Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme |
ISBN | 9789750500763 |
Yayın No | İletişim - 845 |
Dizi | Dizi Dışı |
Alan | Yemek Kültürü |
Sayfa | 248 sayfa |
En | 160 mm |
Boy | 230 mm |
Ağırlık | 276 gr |
Perakende Satış Fiyatı | 23,15 TL |
Baskı | 6. baskı - Eylül 2009 (1. baskı - Ekim 2002) |
Yazar | Ayfer T. Ünsal |
Kapak | Utku Lomlu |
Editör | Tuğrul Paşaoğlu, Sulhiye Gültekingil |
Kapak Fotoğrafı | Said Çiçek |
Uygulama | Hüsnü Abbas |
Düzelti | Serap Yeğen |
Baskı | Sena Ofset |
Cilt | Sena Ofset |