Çocuk Edebiyat Dışı - 2. sayfa

Hayvanlar Dünyası

Tanıdığınız ya da birlikte yaşadığınız hayvanların hiç bilmediğiniz özelliklerini keşfedin. Hiç bilmediğiniz, olağanüstü yeni hayvanlarla tanışın. Hayvanların yapısı ve davranışları hakkında fotoğraf ve çizimlerle desteklenmiş ilginç bilgiler edinin

İnsan Vücudu

Vücudumuz en gelişmiş bilgisayarlardan bile daha karmaşıktır. Peki, ama bu karmaşık makine nasıl çalışıyor? Bu kitapla insan bedeninde çıkacağınız keşif gezisinde, nasıl düşündüğümüzü, neden soluk alıp verdiğimizi ve kanımızın nelerden oluştuğunu öğreneceksiniz.

Malzemeler
Maddelerin Yapısı

Soluduğumuz havadan, su, metal ve kayalara kadar her yerde malzemeler vardır. Peki onların bu kadar farklı görünüp hissedilmesinin nedeni nedir? Günlük hayattan örneklerle dolu bu kitap, maddelerin kimyasına mükemmel bir giriştir.

Genler ve DNA

• Heyecan verici ve tartışmalı bir konuya ilgi çekici bir giriş • Genlerin bulunduğu yerleri görebilmeniz için sizi bir hücrenin derinliklerine götüren üç boyutlu eşsiz çizimler • Genetik bilimindeki çalışmaların nasıl yapıldığını gösteren anlaşılır, okuması kolay metinler ve basit, adım adım ilerleyen grafikler.

Enerji, Kuvvet ve Hareket

Enerji nereden gelir? Nesneler neden yukarı çıkmaz da aşağıya düşerler? Bu kitap çevremizdeki fiziksel olaylara ve bunların günlük yaşamımızı nasıl etkilediğine bakmaktadır. Bu kitapla, otomobil ve uçakların nasıl çalıştığını, enerjinin evinizde nasıl güce dönüştürüldüğünü ve daha birçok benzer olayı keşfedin.

Karışımlar ve Bileşikler

Dünya, deniz ve havadan, plastik ve yakıtlara kadar karışımlar ve bileşiklerle doludur. Bu kitap, kimyanın bu dalına anlaşılır bir giriş yaparken, bağlanma ve pH değeri gibi temel kimyasal kavramlar hakkında da bilgiler veriyor.

Bitkiler Dünyası

Bitkiler olmadan Dünya’da başka hiçbir yaşamın da bulunamayacağını biliyor muydunuz? Bunun nedenini bu ilginç kitapta bulabilirsiniz. Bu kitapla, bitki ve mantarların nasıl beslenip çoğaldıklarını ve değişik bitki türlerinin neredeyse her ortamda nasıl hayatta kalabildiğini keşfedin.

Dünya ve Uzay

Dünyanın bir ucundan diğerine şaşırtıcı bir yolculuğa çıkıp, engin okyanusları, hayatın kaynağı atmosferi ve yerkürenin kızgın çekirdeğini keşfedin. Yolculuğunuz, uzayda yıldızların derinliklerine dalıp, zamanda evrenin doğumuna geri dönerek devam etsin.

Işık, Ses ve Elektrik

Işık neden oluşur? Ses dalgaları nasıl hareket eder? Elektrik enerjisi nasıl güce dönüşür? CD çalarlar, cep telefonları, radarlar, televizyonlar nasıl çalışır? Bunlar ve benzeri birçok sorunun cevabını bu fizik ve teknolojiye giriş kitabında bulabilirsiniz.

Hiperaktif Çocuk

Çocuğunuzun "aşırı hareketli" olması onun gerçekten hiperaktif olduğunu göstermez. Tıp dilinde "dikkat özürlü hiperaktiflik rahatsızlığı" olarak adlandırılan bu rahatsızlık aşırı hareketliliğin yanı sıra, çocuğun ayrıntılara ilgisiz kalması, dikkatinin aşırı ölçüde eksilmesi, söylenenleri eksiksiz biçimde yerine getirememe, huzursuzluk, aşırı konuşma ve söylenenlerin tamamını dinlememe, unutkanlık gibi semptomlarla belirginleşir ve bunların uzun süreli olmalarıyla da somutlaşır.

Otistik Çocuk
Dahi mi, Engelli mi?

`Merak, her keşfin hareket yayı olmuştur` der İtalyan yazar Cesare Pavese. `Otistik Çocuk: Dahi mi, engelli mi?` sizi otizm konusunda keşiflerde bulunmaya ve otistik çocuğu anlamaya ve çözümlemeye çağırmakta. `Bir zamanlar hepimiz bu dünyada birer yabancıydık. Zamanla çevremize uyum sağladık ve normalleştik.