Kalfa Uykusu

Kalfa Uykusu, okuyanların yüreğini ısıtacak, yüzünü gülümsetecek, içini ferahlatacak dostane bir kitap. Kederden sıkıntıya şifa niyetine... İçten, iyimser ve insancıl.

Kedi kısmı uyumanın ve uyanmanın kitabını yazmıştır. İşte o usta kediler uyanırlar fakat hemen kalkmazlar. Bir o yana bir bu yana debelenirler, esnerler. Ama ne esnemek. O kadar tatlı esneyen bir mahluk yaşlanır mı? Derdi dağları aşsa da çöker kalır mı? Kedinin bir kere esneyince hayattan aldığı zevki nice zengin kullar bir ömür boyunca bekler de alamazlar. Sen de kedi gibi ol. Bir-iki dakikalığına sultan ol yalan dünyanın yalan tahtında.

Mustafa Çiftci’nin, yazı yolculuğundan tadına doyulmaz, keyifli bir seçki. Memlekette hasıl olan acı-komik durumlar, gündelik yaşamı kolaylaştıracak tavsiyeler, zamana yenilen zanaatlar, çağa ayak uydurma telaşı, çocukluk, taşra, anne sevgisi, edebiyat, sinema, popüler kültür ve daha nice mevzu üzerine yazılmış renkli metinler… Bozkırın kalemi Çiftci, hayata ve insanlara tükenmeyen bir merakla bakıyor. Gözlemlerini, tecrübelerini okuruyla tatlı bir sohbet havasında paylaşıyor. Kâh hüzünle kâh neşeyle; her daim hissetmek ve hissettirmek gayretiyle yazıyor.

Kalfa Uykusu, okuyanların yüreğini ısıtacak, yüzünü gülümsetecek, içini ferahlatacak dostane bir kitap. Kederden sıkıntıya şifa niyetine... İçten, iyimser ve insancıl.

1977’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Yozgat’ta tamamladı. 1999 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 2000-2001 yıllarında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulundu. Dönüşünde İngilizce okutmanlık, metin yazarlığı, radyo ve TV programcılığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır. Çeşitli dergilerde yayımlanmış hikâyelerini Adem’in Kekliği ve Chopin (Ülke Edebiyat, 2012; İletişim Yayınları, 2015) adlı kitabında topladı. İkinci kitabı Bozkırda Altmışaltı (İletişim Yayınları, 2014) Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “2014 Yılının En İyi Hikâye Kitabı” seçildi. Ah Mercimeğim (İletişim Yayınları, 2017) ve Kalfa Uykusu (İletişim Yayınları, 2021) dışında (Tanıl Bora’yla birlikte) iki derleme kitabı da bulunmaktadır: Yengeler Cumhuriyeti (İletişim Yayınları, 2017) ve Enişte Risalesi (İletişim Yayınları, 2019). Çiftci, 2016 yılında da Necip Fazıl Ödülleri kapsamında “İlk Eserler Ödülü” almıştır.

Kitabın Adı Kalfa Uykusu
ISBN 9789750531194
Yayın No İletişim - 3025
Dizi Türkçe Edebiyat - 536
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 188 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 155,00 TL
Baskı 1. baskı - Mayıs 2021
Yazar Mustafa Çiftci
Editör Duygu Çayırcıoğlu
Kapak Seda Mit
Kapaktaki Çizim Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit