Dünyanın Kasım'a Görünüşü

Sema Aslan, kimselerin duymadığı “ah”lara, yangılı yüreklere ses oluyor; tepesinde kara bulutların toplandığı bir hikâyeyi ipek gibi incecik bir üslupla anlatıyor.

"Kasım gözlerini ve kulaklarını düzenli olarak dışarıya saldığı için etrafında insanların yaşamakta olduğundan emindi. Her seferinde gözleri bir insana, kulakları bir sese değip kendisine dönüyordu çünkü. Gözüne ve kulağına bir karşılama inlemesi hazırlıyordu o da. O yerlerden başka gözler ve kulaklar da gelir, halini görüp duyarlar diye."

"Oysa sokaklara seslenen imdatlar, komşu duvarlara çarpan ıhlamalar, caddelerin ızgaralarına ığıl ığıl akan irinler, köşe başlarından asfalta akseden gölgelerin ürkek salınışları, derin üzüntülerle beneklenen bedenler, insanların yüreklerinde geniş düzlükler açmıştı çoktan."

Kasım, güneşe kafa tutamayacak kadar çelimsiz, kara kuru bir adam, yüreği korkuyla atan çocuksu bir baba. Yüzünü gözünü döven yağmurun altında dünyaya bakıyor. Yüksek bir huzura, en kıymetli makama sesleniyor, oğlunun davasını soruyor. Avaz avaz, için için… Dünyanın Kasım’a Görünüşü, dünyanın, insanların bir derde kör kalışının, çaresiz titreyişlerin, zamansız kavrayışların romanı.

Sema Aslan, kimselerin duymadığı “ah”lara, yangılı yüreklere ses oluyor; tepesinde kara bulutların toplandığı bir hikâyeyi ipek gibi incecik bir üslupla anlatıyor.

1978, Berlin doğumlu. Sosyoloji ve iletişim okudu, gazetecilik yaptı. Benim Kitaplarım/35 İsim 35 Kütüphane isimli söyleşi kitabı 2009’da Doğan Kitap’tan; Kozalak isimli romanı 2012’de İletişim Yayınları’ndan çıktı. 2017’de yayımlanan Şehrin Göbeğini Bulamıyorum! (İletişim Yayınları) adlı çocuk kitabı, aynı yıl uluslararası çocuk kütüphanesi Internationale Jugendbibliothek’in süreli yayını olan White Ravens kataloğuna seçildi. Topur’daki Dünya (2019) ve Galiba Hışırdıyorum! (2020) İletişim Yayınları tarafından yayımlanan diğer çocuk kitaplarıdır.

Kitabın Adı Dünyanın Kasım'a Görünüşü
ISBN 9789750531156
Yayın No İletişim - 3022
Dizi Türkçe Edebiyat - 534
Alan Çağdaş Türkiye Edebiyatı
Sayfa 124 sayfa
En 130 mm
Boy 195 mm
Perakende Satış Fiyatı 123,00 TL
Baskı 1. baskı - Mayıs 2021
Yazar Sema Aslan
Editör Duygu Çayırcıoğlu
Kapak Seda Mit
İllustrasyon Seda Mit
Uygulama Hüsnü Abbas
Düzelti Büşra Bakan
Baskı Sena Ofset
Cilt Güven Mücellit