1955’te İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. 19 Mayıs İlkokulu’na, ardından İstanbul Alman Lisesi’ne devam etti. 1974’te evlendi. Bir süre el sanatlarıyla ilgili eğitim aldı ve kendi atölye-dükkânını açtı. İki kız çocuğunu büyütmekteyken 1990-2000 yılları arasında tekstil mümessilliklerinde profesyonel iş hayatını deneyimledi. 1987’den itibaren Waldhotel-Restoran Hilde’de butik restorancılığın her alanında önce yarı zamanlı, sonra tam zamanlı, emekliliğine kadar profesyonel olarak çalıştı. Aile mutfakları ve geleneksel yemek kültürü üzerine okumalar yaparken mutfak birikimlerini ve özel reçetelerini de derleyerek “mutfak penceremden” ve “yazma halleri” adlı blogunu açtı ve hâlâ bu mecralarda takipçileriyle buluşmakta. Geliştirdiği yenilikçi ve sağlıklı mutfak tecrübelerini, evinde düzenlediği atölyelerde paylaştı. Ertunç, hayatının her döneminde hep kendi kendine yazdı; emeklilik döneminde ise Yeşim Cimcoz Yazı Evi’yle buluştu ve eğitim almaya, kendisini yazın diliyle ifade etmeye ağırlık verdi. Sofra hikâyeleri bu dönemde yazıya döküldü ve ilk kitabının adımları atılmış oldu. 2016’da ailesiyle birlikte Urla’nın bir köyüne yerleştiğinden beri yazı ve mutfak çalışmalarını birlikte sürdürmekte olan Işıl Ertunç çeşitli gruplarla kısa öykü yazarlığı ve okuma inceleme atölyeleri yürütmektedir.